Mexicanabiffar alá Karrååw

Biffar:
400 400 g nötfärs
2 2 msk ströbröd
1/2 1/2 dl mjölk
1/2 1/2 gul lök purjolök
2 2 tsk mexikansk kryddblandning
salt och malen vitpeppar
smör till stekning
Couscous:
5 5 dl grönsaksbuljong
350 350 g couscous
2 2 msk smör
1 1 tsk gurkmeja
Tomatsås
1 brk krossade tomater
lite purjolök
salt o peppar
smak sätt med grönsaksbuljong
1 dl vatten

Skippa gurkmejan och smöret ta lite rapsolja istället, går lika bra utan. Tycker inte att man inte har så stor nytta av gurkmeja i andra rätter.

Hur som haver så här gör du.

  1. 1, Blanda ströbrödet, kryddorna och mjölken låt det sedan stå i ca 10 min. Så att ströbrödet får svälla.
  2. 2, Blanda ner purjolöken och köttfärsen i ströbrödet. Dela upp 6 eller 8 biffar beroende på hur stora biffar man vill ha.
  3. 3, Stek på biffarna.
  4. 4, Mät upp vatten till couscousen, ca ½ dl couscous per portion. Ta dubbelt så mycket vatten som couscous. Blanda i grönsaksbuljongen i vattnet och låt koka upp.
  5. 5, Fräs purjolöken till tomatsåsen, blanda ner tomatkrossen och vattnet. Krydda med salt och peppar. Smaksätt med grönsaksbuljongen.
  6. 6, Häll såsen över biffarna och låt puttra tills biffarna är klara.
  7. Smaklig måltid, tyvärr glömde jag ta kort på det jag gjorde men hittade en bild på ett recept som var ganska likt.










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0