Mexicanabiffar alá Karrååw
Biffar:
400 g nötfärs
2 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
1/2 gul lök purjolök
2 tsk mexikansk kryddblandning
salt och malen vitpeppar
smör till stekning
Couscous:
5 dl grönsaksbuljong
350 g couscous
2 msk smör
1 tsk gurkmeja
Tomatsås
1 brk krossade tomater
lite purjolök
salt o peppar
smak sätt med grönsaksbuljong
1 dl vatten
Skippa gurkmejan och smöret ta lite rapsolja istället, går lika bra utan. Tycker inte att man inte har så stor nytta av gurkmeja i andra rätter.
Hur som haver så här gör du.
400 g nötfärs
2 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
1/2 gul lök purjolök
2 tsk mexikansk kryddblandning
salt och malen vitpeppar
smör till stekning
Couscous:
5 dl grönsaksbuljong
350 g couscous
2 msk smör
1 tsk gurkmeja
Tomatsås
1 brk krossade tomater
lite purjolök
salt o peppar
smak sätt med grönsaksbuljong
1 dl vatten
Skippa gurkmejan och smöret ta lite rapsolja istället, går lika bra utan. Tycker inte att man inte har så stor nytta av gurkmeja i andra rätter.
Hur som haver så här gör du.
- 1, Blanda ströbrödet, kryddorna och mjölken låt det sedan stå i ca 10 min. Så att ströbrödet får svälla.
- 2, Blanda ner purjolöken och köttfärsen i ströbrödet. Dela upp 6 eller 8 biffar beroende på hur stora biffar man vill ha.
- 3, Stek på biffarna.
- 4, Mät upp vatten till couscousen, ca ½ dl couscous per portion. Ta dubbelt så mycket vatten som couscous. Blanda i grönsaksbuljongen i vattnet och låt koka upp.
- 5, Fräs purjolöken till tomatsåsen, blanda ner tomatkrossen och vattnet. Krydda med salt och peppar. Smaksätt med grönsaksbuljongen.
- 6, Häll såsen över biffarna och låt puttra tills biffarna är klara.
- Smaklig måltid, tyvärr glömde jag ta kort på det jag gjorde men hittade en bild på ett recept som var ganska likt.
Kommentarer
Trackback